La Nostra Història

L’inici de Edukative

Edukative sorgeix de la nostra inquietud com a pares per la educació de les nostres filles i de la unió de les nostres disciplines acadèmiques: l’enginyeria i la psicologia.

José, un dels fundadors de Edukative, descobreix casualment l’eina LEGO Education buscant informació sobre els kits de LEGO comuns que regalem a les nostres filles al Nadal.

Ja feia temps que es sentia atret també ell per comprar-se un kit d’aquests tan atractius que veiem als aparadors de les botigues especialitzades en aquest tipus de joguines. Un dia el seu desig li pot i apareix a casa amb una gran caixa plena de peces per muntar el seu súper camió grua de LEGO.

Sense perdre temps i amb l’emoció que un guarda encara al seu interior de quan era un nen va començar a muntar el seu camió. Mentre gaudeix del procés es qüestiona moltes vegades en veu alta les possibilitats que te aquell joc de construcció per a ensenyar als nens conceptes de física i matemàtiques. (Es clar, com no. En què pensaria si no un enginyer…?) Li sembla molt atractiu donar-li un ús didàctic i a la vegada lúdic a aquells kits.

Quan finalitza la construcció del camió, amb la participació en alguns moments de les nostres filles, que també volen posar peces i veure com funciona la grua de debò, queda en ell la inquietud d’investigar sobre els beneficis de poder donar-li un ús didàctic als kits de LEGO.

Un dia, de casualitat, descobreix la pedagogia pròpia de l’eina LEGO Education, una línia de kits pensats i creats amb una finalitat educativa i que porta anys al mercat.

En aquest punt comença a despertar també a M. Carmen la curiositat, donat que sempre li han interessat des de la seva formació els nens, l’educació i la pedagogia.

Així que com som dos esperits inquiets, comencem a investigar i estudiar les possibilitats d’aquesta fantàstica eina.

LEGO Education en altres països

Descobrim que en altres països que pensàvem menys desenvolupats que nosaltres (Perú, Xile, Mèxic, …) estan més avançats en aquests temes i des de fa temps es treballa amb LEGO Education. Seguim la nostra investigació i s’uneixen països de gran qualitat educativa, com Finlàndia, Corea o Japó i, per suposat, EE.UU. i Anglaterra.

Al nostre país sorprèn que es facin algunes coses, però poques, en comparació amb aquests altres països.

Beneficis de la robòtica educativa amb LEGO Education

Quan descobrim l’essència de l’eina LEGO, ens sorprèn el gran ventall de possibilitats que ofereix per a formar a nens i adults.

Amb els més petits, els seus kits de primeres màquines preparen el terreny en quant a coneixements per a construccions més complexes i per a la robòtica.

A les edats on s’introdueix de ple la robòtica veiem com la manipulació de peces, la construcció i la programació ajuda als nens a descobrir talents i interessos cap a professions futures relacionades amb les ciències.

L’ús i plantejament pedagògic de LEGO Education permet també treballar capacitats i habilitats personals com el treball en equip, emprenedoria, lideratge, valors i comunicació.

Aquestes possibilitats desperten en nosaltres encara més l’interès en fer arribar als nens una nova forma d’aprendre i de preparar-los per al seu futur personal i professional.

Quan a més veiem que els kits poden fer-se servir en diversos idiomes ens sentim captivats per al nostre descobriment.

Creem Edukative

Així que iniciem un estudi profund durant mesos sobre com fer un ús òptim de l’eina i finalment tot ens porta a crear Edukative.

En aquest punt comença la nostra aventura i ens posem en marxa per oferir-vos un espai on els vostres fills i inclús vosaltres podeu descobrir una nova forma d’aprendre, estimulant, motivadora i divertida.

Benvinguts al vostre espai educatiu extraescolar Edukative!

Formulari de Contacte